Gazonul de pe Stadionul „Ion Oblemenco”din Craiova va fi schimbat cu unul hibrid, CNI aprobând ideea municipalității de a avea, pe arenă, gazon mixt. Primăria Craiova va participa financiar la această schimbare, suma pe care o va plăti fiind de 297.500 euro.

Reprezentanții Primăriei Craiovei au primit răspuns de la CNI, miercuri, edilul Mihail Genoiu anunțând faptul că lucrările ar putea demara chiar în această săptămână.

„Spunem că avem ceea ce ne-am dorit. Este cel mai scump gazon, de la această oră, avem lângă noi constructorul care-și asumă toate lucrările și nu pierdem garanția stadionului. Mai mult decât atât, vom fi prezenți pe stadion din momentul în care va fi decopertat gazonul și până se va finaliza. Nu vom sta deoparte, să nu știm ce se întâmplă acolo. Nu avem informații cu privire la costul total al proiectului, cert este cofinanțarea de 297.500 euro, suma este cu TVA. Dar noi vom primi facturi, situația lucrărilor și vom vedea toate sumele investite. Eu cred că aceste sume sunt mult mai mari decât cofinanțarea noastră”, a precizat Genoiu.

Primarul are un mesaj și pentru Victor Pițurcă. Edilul are încredere că Pițurcă le va fi alături în toată această perioadă de derulare a lucrărilor.

Pentru a fi aprobată alocarea acestei sume, joi, va avea loc o ședință de consiliu local, după care se intenționează obținerea cât mai rapidă a vizei de legalitate de la prefect, pentru ca ulterior constructorul să înceapă lucrările.