Clinica de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) Craiova a devenit unitate de triaj și testare pentru pacienții suspecți de COVID-19.

Potrivit conducerii spitalului, a fost luată această decizie pentru evitarea răspândirii COVID-19 în întreaga unitate medicală.

„Am deschis Centrul de Cardiologie, de vineri, pentru triajul pacienților. Persoanele care vin cu tuse, pneumonie trec prin triaj, sunt tratați ca suspecți, le recoltăm probe și rămân acolo până aflăm rezultatele. Suspecții sunt băgați în Centrul de Cardiologie, unde se găsește mereu un medic și asistent îmbrăcați în echipament complet, care stau șase ore acolo”, a explicat directorul SCJU Craiova, Teodor Sas.

Șapte suspecți de coronavirus a fost numărul maxim înregistrat dar la niciunul nu s-a confirmat.

„Cel mai mult am avut șapte suspecți, până acum nu a fost nici unul pozitiv. Încercăm să protejăm spitalul, pentru că vorbim de o clădire monobloc, construită în anii 70, unde este greu să creezi circuite perfecte. SCJU Craiova trebuie protejat și am spus asta tuturor, aici sunt secții unice în Oltenia și nu putem risca”, a mai spus managerul.

Articolul precedentAmenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Doljeni plasați în carantină pentru că nu au respectat izolarea
Articolul următorMinistrul Muncii revine cu detalii despre pensiile românilor: Încercăm să le plătim PÂNĂ în Paște