Cinci tineri din Craiova, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, au fost reținuți, joi, de către polițiști, fiind bănuiţi că, în luna decembrie a anului trecut, au tâlhărit un bărbat din orașul Balș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, fapta a avut loc în data de 22 decembrie a anului trecut, seara, când bărbatul din Balș a venit la Craiova să facă schimb de autoturisme. La efectuarea tranzacției au ajuns mai mulți tineri și prin amenințări și loviri l-au determinat să le dea bani, telefonul mobil și bijuteriile pe care le avea la el.

„La data de 22 decembrie 2018, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un tânăr de 22 de ani, din Balş, cu privire la faptul că, în jurul orei 22.30, s-a deplasat în zona unui bloc din Craiova, pentru a se întâlni cu un bărbat necunoscut cu care stabilise să facă un schimb de autoturisme. Astfel, persoana vătămată a reclamat faptul că la efectuarea tranzacţiei au venit mai mulţi tineri, care, prin ameninţarea cu exercitarea de acte de violenţă, l-au determinat să le dea suma de 200 euro și 600 lei, un telefon mobil, o brățară, un  inel și un lanț din aur, bunuri a căror valoare a fost estimată la suma de 7.000 lei. În urma cercetărilor efectuate, în cursul zilei de 21 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au identificat șase tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, toţi din Craiova, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii respective”, a declarat Grădinaru.

Cinci dintre cei şase tineri au fost depistaţi de poliţişti şi reţinuţi, joi, urmând ca astăzi să fie prezentați unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările în acest caz întrucât sunt indicii că la comiterea faptei ar mai fi participat și o altă persoană care s-ar sustrage cercetărilor, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

 

Articolul precedentTânără din Craiova, arestată în SUA pentru fraudă cu carduri bancare. Aceasta a fost găsită în Bănie și va fi predată autorităților din America
Articolul următorUn nou Serviciu de Evidență a Persoanelor, în comuna doljeană Celaru