Ceasul de peste 10.000 de euro, montat într-un oraș în care pe multe străzi aproape că nu se mai poate circula din cauza gropilor și unde nici canalizarea nu face față în caz că plouă, nu pare a fi în asentimentul multor cetățeni ai urbei. Este vorba despre localitatea Filiași, un oraș mic din județul Dolj, dar cu nevoi mari.

Controversatul ceas vine într-un moment în care majoritatea primăriilor din Dolj așteaptă rectificarea bugetară ca pe o ultimă speranță a realizării anumitor proiecte, sau mai grav, pentru a rezista din punct de vedere al funcționării. Sunt însă și primării care își permit să investească în obiective nu neapărat urgente, aceasta fiind și Primăria Filiași. Într-un ton optimist, edilul urbei, Costeluș Gheorghe, anunța pe pagina sa de socializarea, montarea în zona centrală a micului oraș a ceasului modern, cu afișaj electronic. Aparatul indică nu doar ora, ci și temperatura, valoarea totală a investiției fiind de 48.000 de lei.

Imediat după anunțul primarului, au început să apară și reproșurile. Mulți dintre cetățeni consideră că semafoarele erau mult mai utile, cunoscut fiind faptul că tranzitarea acestui oraș, mai ales la orele de vârf, este o adevărată provocare. „Ar trebui niște semafoare. Așa, Filiașul nu ar mai avea circulația mereu blocată pe europeană”, este mesajul unuia dintre filieșeni. Altul a mai spus: „La trecerea de pietoni de lângă spital mor oamenii… Cu banii aștia puteau să cumpere limitatoare de viteză sau macar trei semafoare și tot era bine”.

Alte nemulțumiri sunt legate de tot ceea ce înseamnă canalizare și străzi. Lipsa asfaltului și craterele adânci de mai bine de jumătate de metru, acestea sunt alte aspecte aduse în atenție de către cetățeni. „Cu rezolvarea problemelor ce țin de canalizare…când se vor rezolva noile canalizări că la fiecare ploaie dau pe din afară cele de acum” sau „Păi și cu trotuarul de sub băncile alea ,,luxoase” ce facem?!!”, acestea sunt alte două mesaje pentru edilul din Filiași.

Ceasul a fost montat la jumătatea lunii iunie a acestui an. Tot în iunie, Primăria din Filiași a cheltuit peste 100.000 de lei pentru evenimentele dedicate zilelor orașului. Edilul urbei dă asigurări că proiectele privind asfaltarea anumitor străzi vor lua și ele startul, fiind deja semnat contractul pentru o stradă din Fratoștița.

Articolul precedentTombolă și legume la preț redus pentru pensionarii din Olt
Articolul următorCursuri sportive gratuite pentru elevii din Dolj