O nouă sesiune de înscriere pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2 – 14 septembrie.

Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot alege Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi.

Sunt disponibile 500 de locuri.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape: perioada de recrutare, evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanţei fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrul zonal de selecție la care este arondat.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 9 octombrie, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective.