Reprezentanții Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova solicită o suplimentare a bugetului stabilit pentru anul în curs, cu banii respectivi asigurându-se plata salariilor personalului și funcționarea instituției până în luna decembrie.

La nivel de instituției a fost deja întocmit un raport și o propunere de rectificare, trimisă Consiliului Local Craiova, menționându-se faptul că este nevoie de această suplimentare întrucât creșterile salariale se resimt în buget.

Pentru anul 2018, Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova are aprobate 160 posturi și ocupate 155 posturi, respectiv: șapte medici, un farmacist, 24 de asistenți medicali, 58 infirmiere,14 îngrijitoare, cinci salariați Serviciul Recuperare, patru salariați Serviciul Social, 28 salariați Serviciul Administrativ, 11 salariați TESA, trei salariați personal de conducere,  fondul de salarii aprobat în bugetul inițial fiind de 7.004.000 de lei.

„Având în vedere prevederile art.38 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, modificată și completată prin Legea nr.79/2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, începând cu 1 martie 2018 salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici, asistenți medicali și ambulanțieri/șoferi autosanitară prevăzute în anexa nr.II, cap.I se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022. De asemenea, persoanele care ocupă funcția de psiholog în unitățile sanitare, unitățile de asistență medico-socială și unitățile de asistență socială și care dețin specializarea de psihologie clinică beneficiază de majorarea salariului de bază cu 10%. Astfel, ținând cont de cele enunțare mai sus, prin adresa nr.2627/2018, Căminul Pentru Persoane Vârstnice solicită majorarea transferurilor alocate de la bugetul local cu suma de 1.930, 00 mii de lei”, se arată în raportul instituției.

Articolul precedentCasting pentru un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, la Teatrul Național din Craiova
Articolul următorSe scumpesc biletele de acces la meciurile disputate în Sala Polivalentă din Craiova