Căminele Universităţii din Craiova sunt pregătite să îşi primească studenţii, condițiile de cazare fiind nu departe de cele ale hotelurilor de trei stele. Camerele au fost renovate şi utilate, au baie proprie, frigider şi televizor, există săli de lectură și sisteme de supraveghere video.

Pentru anul universitar 2018-2019, sunt disponibile peste 2600 de locuri de cazare, studenții admiși în această vară fiind așteptați cu cererile până pe 10 august. „Avem, pentru anul universitar viitor nu mai puțin de 2.650 de locuri de cazare. Lucrările de igienizare s-au efectuat în toate locațiile. Cererile pentru studenții primului an se pot depune până în data de 10 august. Sperăm ca până în data de 20 septembrie să le avem centralizate pe toate, pentru ca după 27 septembrie să începem efectiv perioada de cazare. Referitor la anul I pot să vă spun că 30 % din locurile alocate fiecărei facultăți se pot distribui către anul I”, a precizat Magdalena Mihai, prorector al Universității din Craiova.

În căminele din Craiova există trei categorii de confort, acestea fiind importante când vine vorba de tariful practicat. „Taxele nu sunt foarte modificate, comparativ cu cele de anul trecut. La căminele renovate variază între 195 de lei/lună plus utilități, pentru studenții bugetați și 245 de lei/lună plus utilități pentru studenții care sunt la taxă. În căminul Nr. 10, avem de la 170 de lei /lună/persoană până la 225 de lei, în cazul studenților cu taxă. În Căminele 1, 2, 11 și 13 avem taxe între 135 de lei/lună/loc până la 185 de lei/lună/loc. Camerele sunt cu două, trei sau patru paturi. Unele au baie proprie, altele pe hol. Căminele recent renovate au o bucătărioară în cameră. Avem și două cantine unde studenții pot servi masa”, a mai spus prorectorul instituției de învățământ.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentConstrucţia centurii de Nord a Caracalului, în impas
Articolul următorVal de mesaje din partea prietenilor, pe reţelele de socializare, pentru tinerii morţi în accidentul de la Movileni