Craiovenii care circulă cu autobuzele și tramvaiele semnalează continuu mizeria din mijloacele de transport și din stații, dar și lipsa siguranței, călătorii reamintindu-le autorităților că plătesc bilete sau abonamente pentru aceste deplasări.

Indiferent de traseu, problemele legate de curățenie și chiar de siguranța călătorilor RAT Craiova sunt la ordinea zilei. Astfel, în așteptarea noului lot de autobuze, anunțat pentru decembrie, craiovenii circulă în autobuze murdare, lucru semnalat de majoritatea cetățenilor.

„Mi-aș dori ca toate mijloacele de transport în comun din Craiova să fie spălate (geamuri, scaune, podele) măcar o dată pe lună. De asemenea, stațiile de autobuze din fața gării, curățate. Îți este scârbă să circuli în condițiile existente! Strigă ajutor!”, este mesajul unei craiovence.

„Sunt prea împuțite, pur și simplu îți este scârbă să te așezi pe scaune, geamurile au zoaiele de nu poți vedea prin ele”, completează un alt locuitor al urbei.

Dacă din punct de vedere al curățeniei o parte din vină o poartă și călătorii, o mare problemă este siguranța acestora. Nu puține au fost situațiile când anumite componente ale autobuzului sau tramvaiului s-au desprins, în timpul mersului, lovind unul sau doi călători.

Cei mai expuși în acest sens sunt craiovenii nevoiți să circule cu autobuzele de pe traseul 2 B. Luna trecută, de exemplu, călătorii au mers cu ușa autobuzului pe podea, după ce aceasta s-a desprins, cel mai probabil din cauza gradului ridicat de uzură(rugină).

Rămâne de văzut dacă noul lot de autobuze va sosi la timp, administrația municipală dând asigurări că așa va fi, și în ce măsură aceste mașini vor rezolva problemele semnalate, zilnic, de călătorii RAT Craiova.