Mai multe stații de autobuz din zona centrală a Craiovei s-au umplut de butaforii de la Târgul de Paște. Primăria s-a gândit că butaforiile cu fructe folosite la căbănuțele de la Târg pot fi puse pe acoperișul stațiilor RAT pentru a face umbră celor care așteaptă mijloacele de transport în comun.
Călătorii care așteptau autobuzul s-au trezit, astfel, cu un cocktail de fructe deasupra capului: felii de lâmâi și portocale, căpșuni, cireșe, mure și afine.
Într-o postare pe Facebook, Primarul Craiovei a susținut că a montat această „butaforie cu fructe“ pe stațiile RAT pentru ca oamenii să stea la umbra atunci când așteaptă autobuzul.
„Anul trecut, craiovenii s-au plâns că plafonul de sticlă de la stațiile de autobuz permite razelor solare să treacă prin el și vara nu este umbră. De aceea, pe perioada verii, montăm butaforie cu fructe pe toate stațiile din sticlă. În paralel, RAADPFL lucrează stații noi, pentru zonele unde încă nu au fost montate refugii acoperite, unicat, care sperăm să vă surprindă într-un mod plăcut“, a anunțat Olguța Vasilescu.
„Ce naiba caută lămâile alea acolo? N-au sens! Stațiile nu au geamuri laterale de protecție de ploaie, vânt, soare sau praf“
Nu toți craiovenii au gustat butaforia edilului. Ba chiar au fost mulți care au considerat că fructele de pe acoperișul stațiilor nu-și au rostul, pentru că nu ajută cu nimic.
„Personal aș fi optat pentru niște suculente ceva… Niște plante foarte rezistente la secetă… Așa aveam și oxigen și umbra“, a comentat un craiovean. „Oribile! Și nu sunt absolut deloc practice, te plouă, te ninge, te bate soarele! De ce oare le plac unora zorzoanele, când simplitatea înseamnă frumusețe și eleganță!!??”, se menționează într-un alt comentariu.
„Ce naiba caută lămâile alea acolo? N-au sens! Stațiile nu au geamuri laterale de protecție de ploaie, vânt, soare sau praf“, a scris un alt internaut. Un alt craiovean s-a legat de un alt aspect: lipsa informațiilor privind circulația autobuzelor. „Informații privind circulația autobuzelor nu există sau în unele cazuri nu sunt corecte ca timp. Nu se actualizează în cât timp ajunge autobuzul în stația X“, a comentat acesta.