Dulceață, compoturi, zacuscă din vinete, fasole sau ciuperci, castraveți, gogoșari și conopidă la borcan, salată de sfeclă și hrean, limonadă, toate acestea au ajuns în cămara craiovenilor care, vineri, au trecut pe la „Târgul de toamnă”, organizat de cadrele didactice și elevii Colegiului Național Carol I din Craiova. 

Curtea unității de învățământ a devenit, pentru câteva zeci de minute, un adevărat spațiu destinat vânzării conservelor pentru iarnă sau a prăjiturilor de sezon, elevii intrând în rolul negustorilor.

Mai mult, aceștia s-au ocupat și de amenajarea spațiilor de vânzare, având grijă să respecte tema și mergând foarte mult pe aspecte tradiționale românești.

În funcție de munca depusă, în cazul în care au pregătit prăjituri sau plăcinte,elevii au fixat și prețurile produselor. În urma discuției cu părinții, murăturile, dulcețurile sau compotul provenind din cămara fiecăruia, micii negustori au știut și cu cât să vândă aceste bunătăți

Scopul acțiunii a fost de a-i responsabiliza pe elevi în privința obținerii și cheltuirii banilor.

Potrivit organizatorilor, banii obținuți sunt păstrați la nivel de unitate pentru a mai cumpăra cele necesare pe parcursul acestui an școlar.