Mai multe localităţi din judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile abundente de joi, zeci de străzi, gospodării, case şi drumuri locale şi judeţene fiind inundate.

Din cauza apelor, DJ 546 a fost închis, joi noapte, între Liţa şi Segarcea Vale. Motivul luării acestei decizii a fost erodarea unei subtraversări şi precipitaţiile abundente cu scurgeri de pe versanţi.

Potrivit ISU Teleorman, în Turnu Măgurele au fost inundate trei străzi, în localitatea Comfireşti, 10 case, opt străzi şi 30 de curţi, la Nenciuleşti sunt şase curţi inundate, iar la Lăceni 10 curţi şi o stradă. La Ţigăneşti, sunt 150 curţi nundate.

Aproximativ 30 de pompieri teleormăneni intervin şi vineri dimineaţa pentru evacuarea apei din gospodării.

„Membrii Comitetului Judeţean pentru Situatii de Urgenţă cu rol în gestionarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice severe sunt în acest moment pe teren, alături de autorităţile locale, pentru monitorizarea situaţiei, coordonarea acţiunilor operative şi luarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate în zonele afectate de inundaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Articolul precedentOperații pe cord deschis, posibile din 2019 și la Craiova
Articolul următor(VIDEO) Tornadă în Teleorman. Imagini cu fenomenul meteo extrem, postate pe Facebook