Valea Ulmului, din localitatea Bucovăț, județul Dolj, una dintre cele mai frumoase zone din apropierea Craiovei este, din nefericire, grav afectată de aruncarea necontrolată a deșeurilor. Sâmbăta trecută, voluntarii au descins cu bicicletele în această zonă și au adunat gunoiul. 

În această zonă ajung deseori bicicliștii, aceștia luând decizia de a curăța împrejurimile. 

Timp de câteva ore, aceștia au adunat deșeurile și le-au separat, acțiune la care a participat și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ precum și operatorul de salubrizare care a contorizat aproape două tone de gunoi. 

„Ne-am bucurat să ne alăturăm acestei inițiative. Sunt zone în care accesul cu mașina este imposibil sau foarte dificil, dar în care se poate ajunge cu bicicleta și descoperim oameni cărora le pasă și care au organizat, rupându-și din timpul lor, o acțiune de salubrizare într-o arie naturală protejată. Pentru noi, a fost o surpriză plăcută și sperăm ca acest demers să reprezinte doar primul pas al unei colaborări îndelungate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ va răspunde «prezent» la orice acțiune care are drept scop menținerea județului curat, verde, precumși asigurarea unui mediu sănătos“, a declarat Adela Plăcintescu, directorul ADI ECODOLJ.

Imagine

Imagine

Articolul precedentBani europeni pentru trei spitale din subordinea Primăriei Craiovei. Fonduri pentru decontarea cheltuielilor făcute în contextul pandemiei
Articolul următorMinistrul Mediului anunță că nu se va mai tăia lemn din pădurile seculare ale României