Dezvoltarea sportului de masă reprezintă una dintre prioritățile administrației craiovene, edilul urbei, Mihail Genoiu, considerând că va trebui, în primul rând să pună la punct baza materială, pentru ca ulterior elevii și tinerii să fie motivați să obțină performanțe.

Două dintre obiectivele pe care mizează autoritățile locale, pentru început, referitor la revitalizarea sportului de masă, sunt bazinul de înot din incinta Colegiului „Carol I” și Stadionul de Atletism Craiova. Ambele se găsesc în proces de reabilitare, respectiv construire(stadion).

„La ora actuală, activitatea sportivă, la nivel național, nu doar la noi în județ, nu este deloc dezvoltată. Vorbim despre sportul în școli, și el parte a celui de masă. La Craiova, avem îm plan să reînviem acest domeniu pentru că acest oraș este o pepinieră. Avem în lucru stadionul de atletism, avem bazinul de înot de la Carol I. Sigur vom avea campioni europeni şi mondiali de atletism. Elevii vor avea unde să facă antrenamente, fie că aleg atletismul, fie că aleg înotul”, a explicat Mihail Genoiu.

În ceea ce privește bazinul de înot din incinta Colegiului Național „Carol I”, acesta va putea fi utilizat și de către elevi din exteriorul instituției, în prezent lucrându-se la subsol unde toată tubulatura (țevi de apă, scurgere, supraplin, valuri) trebuie înlocuită.

Referitor la lucrările demarate la stadionului de atletism, conform noului proiect, acesta ar trebui să fie gata în luna mai a anului viitor.