Decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, a anunțat faptul că joi a fost semnat, la Ministerul Justiției, protocolul privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară, vechile onorarii fiind majorate cu peste 140%.

„Noul protocol, semnat joi, se caracterizează prin  semnarea tripartită, respectiv de către Ministerul Justiției, Ministerul Public și UNBR; majorarea cuantumului vechilor onorarii cu 141,02%;  reglementarea cuantumului remunerației de curator;
modificarea articolului 10 din vechiul Protocol, în sensul stabilirii onorariilor ca valori minime; reglementarea expresă a interdicției reducerii onorariilor din noul Protocol; încetarea expresă a delegației avocatului din oficiu, la prezentarea avocatului ales și introducerea unor onorarii pentru servicii noi, reglementate de cele două Coduri de Procedură Penală și, respectiv, Civilă”, se arată într-un comunicat de presă remis de către reprezentanții Baroului Dolj.

Prin semnarea acestui protoc, spun reprezentanții a 14 barouri din țară, se recunoaște importanța pe care un barou o are pentru profesia de avocat.

„Semnarea noului protocol reprezintă o dovadă incontestabilă a rolului indispensabil al barourilor în organizarea și funcționarea profesiei de avocat. Barourile care au inițiat și semnat protestul avocaților, față de tratamentul nepotrivit acordat acestora, Barourile care au aderat ulterior la protestul nițiat au dovedit acest lucru. Un rol esențial l-a avut Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, care, prin activitatea depusă, a determinat atingerea acestui rezultat”, se mai arată în comunicat.

 

Articolul precedentAccident spectaculos în Craiova. O maşina ajuns pe una din părţile laterale, trei persoane la spital – FOTO
Articolul următorDoljean reținut la un an distanță de la comiterea unui accident. Bărbatul nu are permis de conducere