Patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, din județele Dolj și Olt, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat, au fost reținuți de către polițiștii doljeni. 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, inițial, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua de 8 martie, persoane necunoscute au pătruns într-un apartament situat la parterului unui bloc din Pielești, prin forțarea geamului de la baie, iar din interior au furat suma de 10.000 lei, 2.000 euro, precum și mai multe bijuterii și ceasuri.

„În cauză, polițiștii au demarat cercetările pentru infracțiunea de furt calificat, iar la data de 13 martie, aceștia au efectuat trei percheziții domiciliare în Olt și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea acestei fapte. Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au reținut pentru 24 de ore, patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, din Craiova și comunele Fărcașele și Stoenești, cu privire la care existau indicii că ar fi comis sau participat la comiterea infracțiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Ulterior, la data de 14 martie, pentru doi dintre cei patru bărbați, unul din Craiova, celălalt din Stoienești,  s-a luat decizia arestării preventive și a arestului la domiciliu.

Polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat unității de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare.

 

Articolul precedentPremierul Orban se adresează națiunii la ora 18:00
Articolul următorANUNȚ de ultimă oră de la Ministerul de Interne. Măsuri fără precedent în România