Sacrificarea tuturor porcilor din satul Comănicea, comuna doljeană Secu, unde a fost confirmată existenţa virusului pestei porcine africane, a fost decisă, miercuri, dimineaţa, de autorităţile judeţene.

Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat că decizia a fost luată, în unanimitate, în şediţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat, s-a aprobat în unanimitate, sacrificarea suinelor din localitatea cu pestă porcină, Comănicea“, a declarat prefectul.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc dintr-o gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu, judeţul Dolj, potrivit informaţiilor oficiale remise de ANSVSA.

Sursa citată menţionează că apariţia virusului a fost confirmată, marţi, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Articolul precedentAccident în lanţ pe bulevardul Dacia din Craiova – FOTO&VIDEO
Articolul următorBanda de hoţi care a speriat nuntaşii din Craiova şi alte două judeţe, după gratii