Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” va desfăşura o nouă serie de ateliere de muzică şi dansuri populare, în cadrul proiectului „Educaţie prin folclor”, doljenii având posibilitatea să se înscrie la aceste cursuri în perioada 7-17 septembrie. Costul unui abonament lunar este de 100 de lei, grupele de participanți formându-se în urma unei preselecții ce va avea loc la sediul instituției.

Potrivit impresarului Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, Mihaela Smarandache, atelierele se vor desfășura în perioada 17 septembrie-17 decembrie.

„Atelierele de muzică vor fi coordonate de către  Lavinia Bîrsoghe, Liviu Dică,  Marius Măgureanu și Constantin Buzatu. Cele de dans vor fi coordonate de Marga Chiurtu și Dorian Cismaru. Taxa este de 100 de lei /lună, perioada obligatorie de achitare fiind 17-21 septembrie, la sediul ansamblului, între orele 09:00 – 15:00”, a explicat Smarandache.

Aceste ateliere fac parte din proiectul „Educație prin folclor” și cuprind două cursuri tematice pentru dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, dar și adulților pentru muzică și dansuri populare.

În ceea ce privește ediția trecută, în perioada octombrie 2017 – mai 2018, au participat la aceste ateliere nu mai puțin de 82 de persoane, dintre care 62 de copii și 20 de adulți (30 au participat la atelierul de muzică și 52 de persoane au vrut să învețe dansurile populare).

Articolul precedentSirenele de alarmare a populației din Craiova intră în reparații
Articolul următorAlte cinci cazuri de infecție cu virusul West Nile în județul Dolj