Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza, în perioada 1-9 martie, un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice la sediul instituţiei, în Salonul Medieval.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, această iniţiativă cultural-educaţională, unică la nivel local, vizează publicul larg indiferent de vârstă, sex sau formare educaţională.

„Participanţii sunt invitaţi să descopere tainele Artei Actorului de Film prin intermediul unui atelier de creaţie intensiv. Întâlnirile cu regizorul de film Gheorghe Preda, profesor al UNATC Bucureşti, pe tot parcursul celor nouă zile în calitate de coordonator al atelierului va transforma această acţiune într-un proiect cutural care va avea ca rezultat o operă de creaţie atistică: film de mediu metraj. Proiectul va asigura pregătirea participanţilor în domeniul artelor vizuale,  unde vor cunoaște: rolul membrilor din echipa de filmare, limbajul tehnic de specialitate, care sunt planurile de filmare, cum se depășesc emoțiile în fața camerei de filmat, noțiuni de bază în arta interpretării unui rol de film, potenţând capacităţile creative şi ludice ale individului, sporind totodată expresivitatea artistică şi ajutând participanţii la depăşirea inhibiţiilor, oferindu-le un plus de încredere în interacţiunile sociale de zi cu zi”, transmit reprezentanții CCTD din Craiova.

Atelierul se va desfăşura sub îndrumarea coordonatorului principal, regizorul Gheorghe Preda, care va selecta participanţii pe baza unei scurte motivații trimisă pe adresa de e-mail: [email protected], data limită de înscriere fiind 28 februarie.

Articolul precedentTânăr din Craiova, reţinut după ce a comis 11 jafuri în Germania
Articolul următor26 de doljeni au obținut subvenția pentru lână