Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune românii nu că s-au relaxat prea mult, dar o parte din ei au devenit neglijenţi şi că nu mai respectă regulile de bază. El a precizat că tinerii cred că pandemia este o glumă, că nu este nicio o problemă.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă românii s-au relaxat prea mult.

“Fără discuţie. Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini. În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă, Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că o parte din populaţia ţării este în dubii şi nu mai dă credibilitate autorităţii.

“Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă. Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii şi dă credibilitate mai mult celor care încearcă…”, a declarat Arafat.

Arafat a atras atenția că România a reușit să evite un dezastru precum cel din Italia, unde medicii au decis cine se vindecă și cine nu, din cauza lipsei de aparate.

„Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru”, a afirmat Arafat.

După starea de urgenţă, România a implementat deja trei etape de relaxare, la distanţă de câte două săptămâni. După cea de-a treia etapă de relaxare, numărul cazurilor noi de infectare de coronavirus a crescut constant.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCum să nu fim păcăliți atunci când semnăm noile contracte la gaze naturale
Articolul următorCraiova: Acțiuni de amploare ale polițiștilor doljeni. Ce nereguli au găsit