Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă ,organizate joi, că atât proiectul privind aducțiunea de apă de la Isvarna cât și cel referitor la conducta de gaze Craiova-Calafat vor fi implementate, fiecare în mai multe etape.

Potrivit șefului administrației județene din Dolj, investiția privind apa de la Isvarna se ridică la 434 de milioane de euro, în perioada următoare urmând a fi efectuate exproprieri.

Cel mai probabil, a spus Ion Prioteasa, proiectul va fi semnat în luna martie a acestui an.

„Aducţiunea de apă de la Isvarna este unul dintre obiectivele noastre, un proiect care va aduce o plusvaloare județului Dolj. Investiția înseamnă de 434 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din Sud-Estul Europei. Estimăm că până în martie sau în cursul lunii martie vom semna acest proiect. Vom fi implicați în derularea proiectului întrucât urmează exproprierile pe tot traseul conductei. Partea bună este că toată lumea a fost lămurită și calitatea apei primează în tot acest caz. Vom avea apă de munte. Este nevoie de apă adusă din munți, la Craiova. O parte din bani este şi pentru repararea conductei vechi şi în felul acesta o putem folosi undeva spre nordul judeţului Dolj către localităţile unde apa nu mai este potabilă. Localitățile care nu au apă vor primi apă, cele care au apă vor primi canalizare. Sunt 21 de UAT-uri prinse în program și Consiliul Județean Dolj, fiecare urmând să beneficieze de proiecte importante”, a explicat Prioteasa.

O altă investiție anunțată pentru județul Dolj este și conducta de gaze Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, proiectul urmând a fi implementat în mai multe etape.

„Dacă până acum a fost doar un vis, acest proiect devine realitate. Am fost de foarte multe ori la Mediaș să discutăm despre această conductă, am fost în audiență la prim-miniștri să vorbim despre această zonă. Investiția este una foarte mare. Pornește din Craiova și ajunge la Segarcea, pentru început, însă așa cum am discutat cu cei din conducerea Transgaz, în pregătire este și cea de-a doua etapă Segarcea-Băilești și etapa a treia, Băilești-Calafat. Primarii acestor localități trebuie să pregătească actele pentru a asigura firma de distribuție. Sunt multe faze de parcurs, dar important este că și aici avem certitudinea că proiectul devine realitate”, a conchis președintele CJ Dolj.

Articolul precedentSe reabilitează și se modernizează „drumul lubenițelor” din județul Dolj
Articolul următorMedicul Riza, concediat din cauza scandalurilor provocate în Spitalul Județean Craiova, vânează postul de director al instituției