Angajați ai Termocentralei Ișalnița din județul Dolj au protestat, miercuri, în fața unității de lucru, cerând și ei, așa cum colegii din Gorj o fac de mai bine de un an, aplicarea legii privind pensionarea la 52 de ani pentru salariații din sectorul minier și cel energetic. 

Nicușor Văduva, angajat al Termocentralei Ișalnița, spune că prin astfel de acțiuni sunt solidari cu colegii din Gorj.

Acesta consideră că legea ar trebui să fie aplicată de îndată.

„Miercuri, la ieșirea din tură, împreună cu mai mulți colegi, energeticieni din Termocentrala Ișalnița, am făcut un protest timp de aproximativ 60 de minute, rămânând la poarta termocentralei. Am făcut acest protest din timpul nostru liber și în afara programului de lucru, pentru a fi soldari cu colegii noștrii din Gorj care protestează de peste un an în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, cerând aplicarea legii 197/2021.

Chiar dacă mai mulți energeticieni din termocentralele Ișalnița și Craiova 2 am mers la protestele din Târgu-Jiu de câte ori am putut, acum a venit timpul să începem și noi aici la Dolj să punem presiune publică pe liderii politici din județ, pentru deblocarea și aplicarea de urgență a legii 197!”, a spus Văduva.

Oameni sunt nemulțumiți și de faptul că liderii de sindicat din Dolj nu au un plan în privința acțiunilor sindicale și că nu par a lupta pentru angajați, așa cum ar fi normal.

Mai mult, cei care lucrează la Termo Ișalnița se tem că își vor pierde locurile de muncă, odată ce grupurile energetice pe cărbune vor fi închise.

„Am așteptat prea mult timp având speranța că președinții sindicatelor din cele două termocentrale din Dolj își vor respecta statutul de sindicaliști și vor face acțiuni sindicale clare, vizibile și reale, dar din păcate vedem că asta nu se întâmplă nici acum când este evident că grupurile energetice pe cărbune vor fi închise, iar cea mai mare parte a energeticienilor din Dolj își vor pierde locurile de muncă!

Așa că trebuie să ieșim să luptăm fără acești președinți de sindicate care aleg non-combatul din motive pe care nu le cunoaștem”, conchide angajatul CEO.

O astfel de acțiune are loc și joi, angajații Termocentralei Ișalnița sperând ca într-un final vocea lor să fie auzită și problema pensionărilor să fie rezolvată.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentCeață densă. Vizibilitate redusă. Unde se întâmplă
Articolul următorOlguţa Vasilescu critică PNRR-ul pe sănătate