Trei angajatori din județul Dolj au fost aspru sancționați de către inspectorii de muncă, după un control efectuat pe linia respectării legii privind întocmirea actelor care să ateste încadrarea în muncă a salariaților. Fiecare dintre cei trei patroni doljeni a primit o amendă de 20.000 de lei, reprezentanții ITM Dolj depistând câte o persoană fără contract la aceste societăți. Un alt administrator riscă dosar penal, fiind prins că avea, fără actele ce se impun, un minor la muncă.

Potrivit reprezentanților ITM Dolj, acțiunile de control au vizat nu mai puțin de 42 de angajatori din domeniile servicii medicale, construcții, industrie prelucrătoare, panificație, serivice auto, transporturi, pază, jocuri de noroc și pariuri, financiar și asigurări, call center. „Cu ocazia verificărilor au fost identificați şi sancţionați cu amenzi în valoare de 60.000 lei, trei angajatori la care au fost depistate 3 persoane care desfășurau activitate fără a avea forme legale de angajare. În timpul verificărilor au fost depistate 36 deficiențe pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale din care 5 amenzi în valoare de 66.000 lei și 5 avertismente”, a declarat inspectorul șef al ITM Dolj, Cătălin Mohora.

Totodată, a fost depistat și un adolescent în vârstă de 17 ani ce desfășura activitate fără a avea forme legale de angajare, angajatorul încălcând prevederile legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, fapt pentru care documentele au fost înaintate organelor de cercetare penală.

 

Articolul precedentO nouă livrare de purcei „Mangalița” în județul Olt. Furnizorul este din Găneasa
Articolul următorUn autocar plin cu copii a luat foc