Ambulatoriul Spitalului Municipal Filantropia Craiova va fi reabilitat. Contractul de execuție pentru proiectul Reabilitare Corp C1 – Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior și amplasare rampa gunoi (colectare selectivă) a fost semnat, reprezentanții Primăriei Craiovei dând asigurări că lucrările vor demara în scurt timp.

Pe lângă lucrările de renovare, proiectul presupune și dotare cu aparatură medicală astfel încât, la finalul proiectului, să avem o clădire complet funcțională care să corespundă tuturor standardelor de calitate existente.

Viitoarea clădire în care va funcționa ambulatoriul va fi complet renovată, se vor efectua lucrări de consolidare, se va înlocui tâmplăria existentă cu una eficientă energetic, se vor reface finisajele interioare și exterioare, instalațiile sanitare, termice și electrice. De asemenea, se vor monta centrale termice și de climatizare noi ce vor asigura confortul termic al pacienților dar și al personalului medical. În plus, se va monta un lift exterior nou pentru a facilita accesul în clădire al persoanelor cu dizabilități și al celor greu deplasabile.

„Iată că a venit vremea semnării primului contract de execuție a unor lucrări ce fac obiectul unei finanțări din fonduri Europene nerambursabile în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Este vorba de reabilitarea, dotarea și modernizarea clădirii ambulatoriului Spitalului Filantropia. Pe lângă lucrările de renovare, proiectul presupune și dotarea cu aparatură și mobilier medical astfel încât, la finalul proiectului, să avem o clădire complet funcțională care să corespundă tuturor standardelor de calitate existente”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Clădirea ambulatorului va fi dotată cu instrumentar și aparatură de ultimă generație pentru următoarele specialități medicale: cardiologie, medicina muncii, ortopedie, obstetrică–ginecologie, planning familial, neurologie, psihiatrie, alergologie, stomatologie, oftalmologie, chirurgie, urologie, dermatologie, ORL.

Ambulatoriul va fi dotat cu:  ecografe ultraperformante în cabinetele de cardiologie, explorări funcționale, ginecologie și urologie unit dentar de ultimă generație pentru cabinetul de stomatologie un autorefractometru, un oftalmoscop, un tonometru non-contact cu pahimetru, un biomicroscop, un lensmetru automat, un tomograf în coerență optică și perimetru computerizat pentru cabinetul de oftalmologie, o cabină audiometrică, audiometru cu imprimantă audiolab V4, un stereomicroscop de examinare cu linie video și monitor și un sistem de videoendoscopie și fibroscopie FULL HD pentru cabinetul ORL un dermatoscop pentru cabinetul de dermatologie, un uretroscop pentru cabinetul de urologie.

Dotările de ultimă generație menționate mai sus pentru cabinetele de oftalmologie, ORL, dermatologie și urologie nu se mai regăsesc în unitățile sanitare publice din Municipiul Craiova.

Valoarea contractului semnat astăzi este de 3.459.066,90 lei + TVA, iar lucrările vor fi executate de către societatea Romprest SRL din Craiova. Durata lucrărilor este de 15 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Articolul precedentGarda de Mediu a amendat Termocentrala Craiova II
Articolul următorDolj. Pacienții cu afecțiuni oncologice acuză că nu pot fi testați pentru coronavirus. Ce spune DSP Dolj