Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a vizitat efectuat o vizită în judeţul Dolj, miercuri, fiind primit de președintele Consiliului Județean (CJ) Ion Prioteasa, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile.

Prioteasa i-a prezentat înaltului oficial principalele aspecte care conturează atractivitatea acestei zone, în cadrul discuțiilor fiind abordate posibilitățile de stabilire a unor relații de colaborare în domenii precum economia și cultura.

„I-am descris Excelenței Sale evoluțiile majore din ultimii ani în județul nostru, dar și elementele care constituie avantaje ale Doljului, inclusiv mediul educațional puternic, capabil să formeze profesioniști veritabili, cu înaltă calificare. Întâlnirea de astăzi poate fi punctul de pornire al unor parteneriate și colaborări reușite, cu atât mai mult cu cât înțelegem că există companii din Republica Belarus, din diverse sectoare industriale, care și-au exprimat deja intenția de a crea unități de producție în țara noastră. Suntem pregătiți, în acest sens, să punem la dispoziția investitorilor facilitățile pe care le oferim tuturor întreprinzătorilor interesați să se stabilească aici și să creeze locuri de muncă, prin intermediul celor două platforme economice dezvoltate de Consiliul Județean Dolj – Parcul Industrial Craiova și High-Tech Industry Park“, a a explicat preşedintele Consiliului Județean Dolj.

Articolul precedentBaza NATO de la Deveselu, sub asediu: incendiu de proporţii, pachete suspecte şi suspecţi reţinuţi (FOTO)
Articolul următorO delegaţie UEFA inspectează Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova pentru meciurile din Turul 3 preliminar – FOTO