Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Craiova se confruntă cu o situație greu de înțeles, o stare de fapt pentru care se impune luarea unor măsuri urgente. Este vorba despre etajul opt al clădirii, unde începuseră lucrările de renovare. Acestea au fost abandonate, însă, din cauza rezistenței imobilului, și nimeni nu a mai făcut vreun pas, din 2012, de teamă ca nu cumva această clădire „să cadă în orice moment”.

Potrivit noului manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Alin Demetrian, acest etaj este un adevărat focar de infecție. La începutul săptămânii trecute s-a făcut o nouă expertiză privind rezistența clădirii și în funcție de rezultat se va lua o decizie. Cert este că spațiul respectiv trebuie igienizat, în spatele ușilor închise fiind un șantier în toată regula. „O comisie a făcut, zilele trecute, o nouă expertiză pe această linie. Dacă spitalul rămâne încadrat tot la gradul al III-lea, din punct de vedere al rezistenței la un eventual seism, acest etaj poate fi renovat. Este bombă cu ceas acolo. Este focar de infecție și este inuman să ai etaje și deasupra și sub și să nu poți să rezolvi cumva de teamă să nu pice spitalul. M-am săturat de această idee. Eu îmi asum acest lucru, faptul că putem intra acolo și că putem relua lucrările. De la această comisie care va stabili cât de solid este spitalul, vom avea un răspuns în două luni și vom lua o decizie”, a explicat Demetrian.

Povestea reabilitării acestui etaj, unde se află Maternitatea, a început în 2011. Potrivit unui proiect inițiat cu sprijin financiar de la Banca Mondială, munca a început în noiembrie 2011 şi a decurs bine până în ianuarie 2012. A fost sistată, însă, din cauză că o bucată de tencuială a căzut într-unul din saloanele aflate cu un etaj mai jos și un pacient din salonul respectiv a fost rănit ușor. De atunci, nimeni nu și-a mai dat acordul reluării reabilitării acestui spațiu, nici măcar Ministerul Sănătății.

Articolul precedentCraiova se sufocă. Duhoarea de la groapa de gunoi a pus stăpânire pe tot orașul
Articolul următorMulți agricultori din Dolj preferă să muncească singuri pământul. Au spus pas ofertei asociațiilor