Situație alarmantă în județul Dolj, după ce alte șase cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate, săptămâna trecută, fiind vorba despre două persoane din Craiova și alte patru din zona rurală. 

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj, cele șase cazuri au fost confirmate în data de 16 august, numărul doljenilor infectați cu acest virus ajungând, astfel, la 11. Persoanele au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, evoluția stării sale de sănătate fiind favorabilă. „Joi am primit alte șase confirmări de la București. Este vorba despre adulți cu vârste între 59 și 81 de ani, doi din Craiova și patru din județ, respectiv Dăbuleni, Almăj, Bucovăț și Valea Stanciului. Pacienții erau internați de două săptămâni în spital, evoluția fiind una bună”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Acesta a mai menționat faptul că în cazul tuturor pacienților care ajung la spital cu simptome de meningită, se recoltează analize și se trimit la București în vederea confirmării sau infirmării prezenței virusului. Mai sunt persoane care așteaptă un răspuns în acest sens, dar niciuna dintre situații nu este gravă, dau asigurări medicii.

Articolul precedentDosar penal pentru pescuit ilegal în bazinele de la Cârna. Controlul polițiștilor a vizat și comerțul cu pește
Articolul următorPeste 130 de absenți la prima probă a bacalaureatului, în Dolj