Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, a obţinut în primele șase luni din 2020 un profit net de aproximativ 254 milioane RON, de trei ori mai mare faţă de cel înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2019, în timp ce cifra de afaceri a înregistrat o ușoară scădere în principal din cauza condițiilor de piață.

Grupul Alro a înregistrat în prima jumătate a anului 2020 un profit de 253.662.000 RON comparativ cu 79.708.000 RON înregistrat în primul semestru din 2019, în timp ce vânzările au scăzut cu aproximativ 10%, la 1,36 mld. RON.

„Veniturile pentru primul semestru 2020 au fost afectate din cauza unei combinații de factori, a scăderii prețurilor LME pe piețele internaționale și a impactului COVID-19 asupra nivelului cererii, parțial diminuat de eficiența operațiunilor noastre și a măsurilor de economisire a costurilor implementate anterior. Mai mult, semnele de recuperare sunt deja vizibile pe piață, cotațiile LME de pe piețele internaționale arată în H2 2020 o tendință ascendentă și niveluri constante peste 1.650 USD / tonă. Prin aceste evoluții și prin implementarea unor controale și măsuri de economii și mai stricte pentru îmbunătățirea fluxului de numerar, creșterea competitivității noastre prin capitalul uman, integrarea tehnologiilor de ultimă generație și furnizarea de produse de înaltă calitate și cu valoare adăugată, suntem încrezători că putem menține relațiile de lungă durată cu clienții noștri în timp ce atragem și construim altele noi”-  Marian Năstase, președintele Consiliului de administrație, ALRO.

Articolul precedentUn nou număr uriaș de infectări cu coronavirus – 1.415 cazuri noi și 44 de decese
Articolul următorPremierul român, în vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Slatina- Piteşti