Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare! Finanțatorul oltenilor era anchetat într-un dosar de evaziune fiscală, ce are legătură cu transferul lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB, în 2011.

”În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie” a decis instanța.

În prima instanță, Mititelu a fost achitat, însă acum a primit o condamnare în regim de detenție.

Adrian Mititelu s-a prezentat în fața instanței de mai multe ori pentru procese în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB din 2011. Alături de Gigel Preoteasa, la acea vreme secretar al Științei, cei doi ar fi încercat  să-l vândă pe fotbalist la gruparea roș-albastră, deși lotul de jucători se afla în acel moment sub sechestrul ANAF.

Cu toate că legea nu le permitea să vândă vreun jucător, Mihai Costea a fost transferat de Mititelu contra sumei de 1.1 milioane de euro. FCSB s-a constituit parte civilă în dosar cu suma mai sus menționată.