Mai multe firme din domeniul alimentației publice, cel al agriculturii și silviculturii, care derulează activitate cu zilieri, au fost sancționate cu amenzi și avertismente, după un control realizat la sfârșitul lunii septembrie de către reprezentanții Inspectoratului Teriotorial de Muncă Dolj.

Pentru deficienţele constatate, inspectorii au dispus 27 de măsuri de remediere şi au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 au fost avertismente și o amendă în cuantum de 6.000 de lei, au anunțat reprezentanții ITM Dolj.

„Acţiunile au făcut parte dintr-un program naţional, desfăşurat sub coordonarea Inspecţiei Muncii, iar la nivelul judeţului Dolj au fost verificaţi 20 de beneficiari ai muncii cu zilieri, unde au fost depistaţi desfăşurând muncă necalificată, cu un caracter ocazional, 18 persoane. Domeniile în care au fost depistate deficienţe sunt alimentaţia publică, agricultură şi silvicultură”, a menționat Adina Boboș, purtător de cuvânt al ITM Dolj.

Articolul precedentVIDEO/FOTO. Produse naturale, berbecuți la proțap și muzică tradițională la Ziua producătorilor doljeni. „Doljul, în ceea ce privește producția agricolă, duduie la ora actuală”
Articolul următorSingurul producător de pături din lână din sudul țării, constrâns să întrerupă activitatea. A rămas cu 2.000 de produse pe stoc