Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a primit, anul trecut, o dronă care îi va ajuta pe jandarmi, potrivit comandantului GJM Craiova, Cosmin Mirea, în misiunile complexe în care aceștia sunt angrenați.

Potrivit conducerii GJM Craiova, aparatul a fost primit cu titlu gratuit și încă nu a fost utilizat.

„Având în vedere complexitatea misiunilor din competenţă, cu ajutorul acesteia se vor putea monitoriza zonele de desfăşurare a misiunilor, contribuind la îmbunătăţirea timpului de reacţie al forţelor de ordine şi sprijinirea personalului în activitatea de constatare a faptelor antisociale, identificarea autorilor şi probarea acţiunilor acestora”, a declarat Mirea.

Exceptând Brigada Specială de Intervenție a Jandarmilor, Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova este singura unitate teritorială care are în dotare o astfel de tehnică.

„Sunt în stadiul de înmatriculare militară a dronei și atestarea de către Statul Major al Forțelor Aeriene, a piloților care se vor ocupa de manevrarea ei”, a conchis comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Articolul precedentToți cei patru atacatori din cartierul craiovean Rovine, după gratii. Unul dintre tineri susține că nu are nicio implicare în scandal
Articolul următorŞcolile din Dolj, închise vineri din cauza numărului mare de cazuri de gripă