Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că, de la 1 iunie, accesul pe plaje se va putea face în anumite zone cu cearșaful sau prosopul, fiind respectată distanțarea de 2 metri între persoane, inclusiv pentru cei care vor să stea pe șezlong.

 
„În Hotărârea de Guvern referitor la deschiderea plajelor, acolo am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu șezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că interzicem pe o anumită suprafață dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au resurse financiare să își achiziționeze șezlonguri cu 8-10 lei să poată să vină cu prosopul, cu cearșaful. O să facem corectura.
Sensul textului din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă și care n-au posibilitatea să-și ia șezlongul, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că e vorba de plaje care sunt la mare sau la lacuri, accesul se face cu șezlonguri care au o anumită distanțare.
Vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone fiecare să vină cu cearșaf, prosop”, a declarat Ludovic Orban.
De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că ordinul care include normele aplicate teraselor și plajelor începând de luni va fi publicat vineri seară.
„Ordinul, lucrează la el secretarul de stat Pârjol. Sunt aproape gata. Vor fi publicate în seara aceasta”, a afirmat acesta.
 
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPrimul caz de COVID-19 la Ford Craiova. O angajată a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase
Articolul următorPână astăzi, 30 mai, în România, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19