Un accelerator liniar va fi instalat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, acesta înlocuind vechiul echipament care se defecta periodic în ultima vreme.

Potrivit managerului unității spitalicești, Alin Demetrian, spațiul pentru noul aparat, de care depinde viața tuturor pacienților bolnavi de cancer, este în curs de  pregătire, procedura de dezafectare fiind una greoaie. „S-a lucrat mult la dezafectare. Șefa Secției de Radioterapie a reușit să coordoneze întreaga activitate. Urmează partea de reamenajare a buncărului. Apoi va sosi noul accelerator liniar, pe care toți pacienții din Oltenia îl așteaptă. Sperăm ca la începutul anului viitor să avem un accelerator liniar nou, funcțional. Consiliul Județean Dolj ne-a sprijinit în toate demersurile. Am reușit să dezafectăm aparatul vechi, a durat mai mult pentru că a fost nevoie de control al echipamentului din punct de vedere al radioactivității. Au fost făcute măsurători, totul este în regulă. Am parcurs etapele necesare până acum și sperăm să rezolvăm cât mai repede această problemă“, a declarat Demetrian.

La Spitalul Județean Craiova, pe Secția de Radioterapie Oncologică, ajung bolnavi din toată zona Olteniei, aproximativ o sută de persoane tratându-se zilnic aici. Solicitări pentru acest accelerator se fac din anul 2015 încoace.

Articolul precedentCraiova pierde la Leipzig, scor 3-1
Articolul următorAlte două cazuri de infecție cu virusul West Nile, în Dolj