Lia Olguța Vasilescu, consilierul primului ministru pe probleme de infrastructură, a anunțat, miercuri, că în ședința de Guvern va fi aprobată procedura privind declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești.

Conform acestui proiect, suma estimată pentru desbăgubiri este de aproximativ 4.000.000 de lei și va fi alocată de la bugetul de stat.

„Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, care va avea 17,7 kilometri. Potrivit proiectului, sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, situate pe raza localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești, din județul Dolj, sunt în cuantum total de 3.882.000 lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”, a precizat deputatul de Dolj și consilierul primului ministru pe probleme de infrastructură,  Lia Olguța Vasilescu.

Drumul expres, conform proiectului, va ocoli orașele de pe traseu, Balș și Slatina, dar nefiind autostradă, nu va avea bandă de urgență.

„Drumul expres Craiova – Pitești va avea patru benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va ocoli orașele de pe traseu (Balș, Slatina). Spre deosebire de o autostradă, drumul expres nu are bandă de urgență. Tronsonul 1 se întinde între km 0+000 și Km 17+700 (17,7 km) și are ca punct de început desprinderea din variantă de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limită județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești”, a mai spus Vasilescu.

Articolul precedentFOTO. 75 de arme găsite de polițiști, în autoutilitara unui șofer bulgar, la Frontiera Calafat
Articolul următorMinistrul Sănătății, legat de Clinica de Hematologie Craiova: „Am văzut imaginile. Inspecţia va merge acolo”