67 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris în una din cele patru clase de învăţământ profesional dual, care vor funcţiona în judeţul Olt, din această toamnă.

În următorul an şcolar, la nivelul judeţului Olt vor funcţiona patru clase de învăţământ profesioan dual, cu specializările electrotehnică, electronică şi mecanică. Trei clase vor funcţional la Colegiul Metalurgic şi una la „Alexe Marin”.

Potrivit inspectorului pentru învăţământ profesional şi tehnic, Vera Rachină, la Colegiul Metalurgic s-au înscris 48 de candidaţi pentru cele 84 de locuri, în timp ce pentru cele 28 de locuri de la Colegiul „Alexe Marin” şi-au depus dosarele de înscriere 19 candidaţi.

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic cu următoarele caracteristici specifice: este organizat la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică; asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică, prin pregătirea practică organizată în răspunderea principală a operatorilor economici; operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor; facilitează implicarea operatorilor economici în mecanismele decizionale la nivelul unităţii de învăţământ partenere.

Locurile rămase libere pentru a doua etapă vor fi anunţate în data de 6 iulie.

Articolul precedentPeste 500 de elevi din Gorj au făcut contestație la Evaluarea Națională
Articolul următorTânăr căutat de scafandri în Dunăre, la Cetate