22 de comune din județul Dolj vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile,  potrivit unui anunț al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OJCPI) Dolj.

Lucrările vor fi scoase la licitație în această primăvară. Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro și vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproape 5,8 de milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Cele 22 de comune sunt: Afumați, Almăj, Amărăștii de Jos, Bistreț, Calopăr, Cârcea, Cerăt, Cetate, Coșoveni, Coțofenii din Față, Ghercești, Giurgița, Ișalnita, Malu Mare, Negoi, Radovan, Rast, Siliștea Crucii, Teslui, Țuglui, Urzicuța și Valea Stanciului

În anul 2019, ANCPI a lansat patru proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din aproximativ 400 de UAT-uri din cele 660 de comune din 40 de județe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

În prezent, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, patru (Drănic, Mischii, Goicea și Coțofenii din Dos) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Articolul precedentPasagerii care au ajuns la Craiova, din Italia, monitorizați la domiciliu
Articolul următorCraiova. Activități inedite derulate pentru elevi cu nevoi speciale