Mai multe abatoare mobile vor funcționa în județul Dolj, din primăvara anului viitor, reprezentanții Direcției pentru Agricultură a județului Dolj având în lucru nu mai puțin de 12 astfel de proiecte, centrele respective fiind situate în mai multe zone ale județului.

Potrivit directorului Direcției pentru Agricultură a județului Dolj, Adrian Popa, reprezentanții instituției stabilesc întâlniri, în județ, cu fermierii tocmai pentru a clarifica anumite aspecte din proiecte și pentru a li se oferi consultanță acolo unde este cazul.

„Noi am discutat despre proiectele privind abatoarele mobile, proiecte pe care trebuie să le depunem astăzi. Oamenii au nevoie de consultanță, de asistență tehnică, de specialitate și de aceea mergem în teren și avem aceste întâlniri. Proiectul privind abatoarele este unul la nivel național și potrivit acestuia în fiecare județ trebuie să existe între opt și zece abatoare. Noi ne-am orientat către fermieri din tot județul pentru că acesta este viitorul celor din zootehnie. Aceasta este poarta lor către marile lanțuri de magazine, către comerț, către piața liberă. Sunt cooperative înființate, pe zootehnie. Noi avem în lucru 12 proiecte. Eu cred că opt sau 10 se vor depune. Aceste abatoare trebuie să devină funcționale până la Paște, anul viitor”, a declarat Popa.

Abatoarele mobile vor funcționa ca un centru de sacrificare, tranșare și comercializare a produselor din carne, printre localitățile doljene unde acestea vor funcționa numărându-se Sadova, Călărași, Poiana Mare, Valea Stanciului, Coțofenii din Față și Calafat.

Articolul precedentTrenul Craiova – Sibiu, blocat în zăpadă, pe Valea Oltului. Ce se întâmplă cu pasagerii
Articolul următorVIDEO/FOTO. 13 bărbați reținuți în urma a 12 percheziții făcute în Calafat, după scandalul de acum 10 zile